Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna

Tandimplantat metoder

Det finns flera olika metoder för implantation, en specialist på Renaissance Dental klinik väljer en eller annan metod beroende på patientens egenskaper och preferenser.

  • Ett steg. 

Det innebär installation av ett implantat och en tillfällig tandkrona på en dag. Den permanenta protesen är fixerad först efter fullständig implantatöverlevnad, som varar i 3-6 månader. Oftast används denna metod för proteser i framtänderna, om patienten inte har kontraindikationer.

  • Två steg. 

Den mest tillförlitliga och universella metoden, även om det kräver mycket tid för rehabilitering.

I det första steget skär doktorn tandköttet, gör ett hål i benet, installerar titanroten, stänger den med en propp och suturer. Implantatet överlever ca 2-4 månader på underkäken och 3-6 på den övre. Efter stabilisering av implantatet pågår det andra steget: tandkirurgen utför ett snitt av tandköttet igen och ändrar proppen till helande abutment, och två veckor senare installerar abutment på vilken kronan kommer att fästas. Därefter gör läkaren tandavtryck enligt vilka protesen, kronan är gjord

Denna teknik används oftast inom tuggtänderna.

  • Omedelbar. 

Implantatet sätts in omedelbart efter tandutdragning, i samma uttag. Detta är den minst traumatiska och enklaste metoden, läkaren behöver inte dissekera tandköttet och göra ett konstgjort hål i benet. Tyvärr uppstår idealiska förhållanden för ett sådant förfarande sällan. Det används endast i avsaknad av en inflammatorisk process vid det akuta skedet i vävnaderna runt tanduttaget.

  • All-on-four

Den används vid fullständig frånvaro av tänder på de övre och/eller nedre käkarna, liksom vid svår benvävnadsatrofi. Den ortopediska konstruktionen är installerad på ett stöd av 4 implantat ("all on four"). Efter att implantaten har installerats, installeras en tillfällig (icke-flyttbar) protes till patienten, vilken ersätts av en permanent icke-flyttbar konstruktion några månader senare. Denna teknik minskar behandlingstiden signifikant om återställandet av hela tandbryggen krävs.


Specialister på vår tandklinik tillhandahåller den mest bekväma behandlingsnivån, med endast mycket effektiva typer av anestesi i sitt arbete och utför alla operationer i den trevliga, bekväma miljön som skapats speciellt för din lugn och trivsel. Men om du fortfarande är orolig kan du be din läkare att ge dig ett mildt lugnande medel som inte har några negativa biverkningar och ingen rehabiliteringstid.

Renaissance Dental klinik tillhandahåller den högsta nivån av medicinska tjänster. Vi använder högteknologisk utrustning och förbrukningsmaterial endast från de bästa tillverkarna. Kliniken är en partner till MIS Implants (Israel) - världsledaren inom produktion av implantat.

Klinikens specialister genomför kurser för tandläkare i Implantation ämne, vilket indikerar en hög nivå av klinisk skicklighet och kvalifikation av våra specialister.

Hur mycket kostar tandimplantation

Du kan bekanta dig med priserna för implantation i prissektionen, men den exakta kostnaden för implantation kommer att vara känd endast efter ett personligt besök hos läkaren, diagnos av munhålan och utformning av en behandlingsplan.

Fördröja inte ett besök hos tandläkaren, desto snabbare börjar du restaureringen av den förlorade tanden, desto lättare och billigare kommer hela proceduren att kosta för dig. Atrofi (när den blir tunnare) av benvävnad börjar inom en månad efter förlusten av en levande tand och når sin topp på ungefär ett år. Och en av förutsättningarna för implantation är en tillräcklig mängd benvävnad.


Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en rådgivning online. 

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna