Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna
Tandhygienist Solna | Professionell munhygien för din munhälsa

Tandhygienist

Förebyggande av karies och sjukdomar i munhålan är det första vi uppmärksammar våra patienter på i Renaissance Dental Stockholm / Solna. Vi anser att professionell munhygien är den viktigaste tandläkarproceduren och förordar regelbundna besök hos en tandhygienist för förebyggande och underhåll av tandhälsa och tidig diagnos av sjukdomar.

Tandhygienist uppgift är inte att behandla, utan att förhindra sjukdomen.

Under proceduren pratar vår läkare först med dig, upptäcker egenheter och klagomål, undersöker tänderna och munhålan noggrant och utför sedan en kontrollerad tandrengöring, på det sätt som rekommenderas i ditt fall.

Ytan på våra tänder är bara 25% av munhålan, de återstående 75% är interdentala utrymmen, tandköttsmembran och tungens yta. Oavsett hur noggrant och omsorgsfullt du borstar tänderna, bakterier kvar efter att du borstar tänderna bygger kolonier i munhålan och bildar plack. Om du blundar för korrekt tandvård, blir mjuka tartaravlagringar gradvis till hård tandsten, vilket orsakar sådana problem som:

  • Dålig andedräkt
  • Tandköttsinflammation - kännetecknas först av svullnad och rodnad i tandköttet, blödning, ömhet under tandborstning
  • Karies
  • Försämring av förloppet av samtidiga kroniska sjukdomar - hjärt-kärlsjukdomar, reumatoid artrit, diabetes osv. Detta händer på grund av absorptionen av toxiner som utsöndras av mikrobiell plack to blodet.

Procedur för professionell hygien innebär att man tar bort plack och tandsten som ackumuleras på tänderna, i de interdentala utrymmena och gingivalfickorna på grund av många faktorer.

Förutom professionell munhygien får du rekommendationer för hemvård, analys av egenskaper och träning i tandhygien.

Vi rekommenderar att du besöker hygienisten en gång i sex månader tills läkaren säger att hygienen förbättras och råder att delta i hygien mer sällan.

Med regelbundna besök på vår känsliga tandhygienist kommer du snabbt att se effekten av proceduren - tandköttet slutar blöda, dålig lukt försvinner, tartar ackumuleras inte lika aktivt som tidigare, och tändernas färg ser ljusare ut och vitare.


Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en rådgivning online. 

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna