Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna

Intraoral scanner

Utrustning för intraoral skanning. Med hjälp av en intraoral skanner är det omedelbart möjligt att skanna patientens tänder direkt och få en digital 3D-modell av tänder och mjuka vävnader online på en gång. Det vill säga, i stället för att göra klassiska tandavtryck, skannas tänder.

Fördelar:

Bekvämlighet och komfort för patienten. Det finns ett antal patienter som inte tolererar konventionella intrycksmassor. En faryngeal reflex förekommer i dem, till exempel finns det ofta hos barn.

Noggrannhet. Intraoral skanning gör det möjligt att uppnå högre noggrannhet än traditionella tandavtryck. Detta är mycket viktigt för ortopedi, vid produktion av kronor, det är också viktigt vid framställning av clear aligners. Därför att en clear aligner fungerar på grund av mycket bra åsittande på tänderna. Och om ett mönster inte är tillräckligt exakt betyder det att på vissa ställen kommer aligner inte att passa tänderna tillräckligt, kommer inte att trycka som det borde, och följaktligen kan en del av tandrörelsen inte hända på grund av detta.

Hastighet. Det accelererar kommunikationen mellan tandläkaren och tandteknikern som konstruerar kronor, proteser eller aligners. Nu, istället för att göra ett tandavtryck manuellt och sedan skicka avtrycket till teknikern, kan man helt enkelt skanna munhålan och skicka en digital bild till laboratoriet omedelbart. Enkel, snabb och pålitlig.


Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en tid online.

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna

Vi använder cookies för att anpassa innehåll och för att analysera vår trafik. Bestäm om du är villig att acceptera cookies från vår webbplats.