Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna

Protetik

Renaissance Dental tandläkarmottagning Solna erbjuder tandproteser med användning av material av högsta kvalitet och moderna behandlingsprotokoll, vilket gör att du kan uppnå perfektion i varje enskilt fall.

Med installationen av en tandprotes kan man eliminera en mängd olika defekter på kort tid - för att återställa tandens form, förbättra utseendet, återställa tuggapparatens struktur och funktion eller till och med ersätta förlorade tänder helt.

Vilka material är tandproteser gjorda av?

Vid val av materialet för att göra en protes av, tar våra tandläkare hänsyn till patientens individuella indikationer, önskningar och förmågor.

  • Porslin smält metall (vi använder nästan inte dem)

+ hållbar, ser naturligt nog, överkomligt pris.

- Ibland blir märkbar (om tandköttets nivå ändras), och med det keramiska skiktets naturliga radering kan metallbasen förekomma genom den. Kan orsaka allergier.

Den genomsnittliga användningsperioden är 10-12 år. Kan vara ännu längre med rätt vård;

  • Keramik 

+ Naturligt utseende, hypoallergen.

- Lossnade bitar och sprickor kan framträda vid mekanisk skada orsakad av trauma, bruxismus eller maloklusion. Din tand behöver fräsning.

Den genomsnittliga livslängden är cirka 10 år.

  • Zirkonium

+ Det mest resistenta och hållbara materialet. De tillåter solljus att passera, tack vare detta de perfekt efterliknar naturliga tänder och ser så naturliga ut som möjligt. Zirkoniumkrona kan minska tändernas temperaturkänslighet. Den har antibakteriella egenskaper.

- Priset är högre jämfört med andra alternativ


Typer av proteser

Vilken typ av proteser kommer att vara korrekt exakt för dig kan endast bestämmas av den behandlande läkaren, efter att ha utfört en undersökning och bedömt tandrötternas tillstånd.

Förutsatt att tandens rötter är friska, och det finns inga andra kontraindikationer, kommer vi att prata om restaurering. (Krona, brygga, faner, osv.)

Om tandroten är skadad irreversibelt, kommer läkaren sannolikt att råda dig att använda en ortopedisk konstruktion eller tänka på implantationsproceduren.


Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en rådgivning online. 

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna