Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna
Parodontologi | Tandköttssjukdomar | Tandläkare Stockholm

Parodontologi

Tandköttssjukdomar förekommer inte mindre vanligt än tandsjukdomar. I de flesta fall är problem med tandköttet förknippade med en kränkning av munhålans individuella hygien eller restaureringar av dålig kvalitet. Andra vanliga orsaker är hormonella problem, onkologi, diabetes och vaskulär väggsvaghet.

Om den inflammatoriska processen inte stoppas i tid och inflammation börjar, bildas en gingivalficka gradvis; det är ett hålrum mellan tandköttet och tanden, där tandsten, plack, matrester och många bakterier ackumuleras. Inflammation av sådana fickor bidrar till att benvävnad blir tunnare, tänder lossnar och måste dras ut.

I Renaissance Dental klinik använder vi hela utbudet av moderna metoder för diagnos och behandling av periodontala sjukdomar.

Boka ett besök hos vår specialist om du märker följande symtom:

  • Svullnad och blödande tandkött;
  • Ökad känslighet för kallt och varmt;
  • Dålig andedräkt;
  • Tandmobilitet;
  • Exponerade tandrötter helt eller delvis (minskning av tandköttets nivå);
  • Bildning av plack på tänderna.

Dessa tecken kan indikera utvecklingen av inflammatoriska processer i munnen, såsom:

gingivit, en ytlig form av inflammation som endast påverkar det yttre lagret av slemhinnan, liksom interdentala papiller;
eller periodontit, inflammation rör sig djupare och börjar påverka inte bara tandköttet, men sträcker sig även till ledband som håller tanden i benvävnaden.

Syftet med periodontal behandling är att eliminera inflammation, återställa vävnadens anatomiska struktur och fysiologiska funktion.

Vi uppmärksammar det faktum att periodontal behandling kräver ett omfattande tillvägagångssätt och underhåll av den uppnådda terapeutiska effekten. Periodontit är väl behandlingsbar i de tidiga stadierna. Det bästa förebyggandet är professionell munhygien 2 gånger om året med vår hygienist.

Kom till oss för regelbundna undersökningar för förebyggande av inflammatoriska periodontala sjukdomar. Kom ihåg att friska tandkött är en nödvändig grund och ett villkor för estetisk tandvard, proteser, implantologi och ortodonti.

Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en rådgivning online. 

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna

Vi använder cookies för att anpassa innehåll och för att analysera vår trafik. Bestäm om du är villig att acceptera cookies från vår webbplats.