Gustav III:s Boulevard 46, 169 73, Solna

Fast protetik

Kronor

Kronan är monterad på den fräsade tanden, som en hätta. Den används om mer än 50% av tanden förstörs, och tandens rotkanaler har behandlats framgångsrikt. Ett implantat kan vara stöd för kronan också. Livslängden beror på det valda materialet av kronan själv, hygienens kvalitet och överensstämmelse med alla krav från din tandläkare.

Bryggor

Denna ortopediska konstruktion fungerar som en brygga mellan intilliggande tänder.  Lämplig för både tuggområde och leende område. Med hjälp av bryggan är det möjligt att återställa skadade eller helt förlorade tänder (från 2 och fler tänder i rad).

Konstruktionen av flera kronor kopplade till varandra är installerad på patientens friska tänder eller implantat. För att installera bryggan med stödet på patientens egna tänder måste tänderna först fräsas (i vissa fall är ytterligare depulpation nödvändig). För lång livslängd krävs en speciell hygien i munhålan efter installationen.

Keramiska inlägg

Tändernas utseende återställs med hjälp av speciella inlägg, oftast när 30-40% av tanden förstörs. Anatomiskt korrekt tuggyta av tanden återskapas. Keramiskt inlägg är mer hållbart än plomberingsmaterial, det utplånas inte under tiden och mörknar inte.

Tandvård Faner

Tandvård faner är tunna keramiska plattor. Faner kan korrigera små krökningar av framtänderna, lossnade bitar och emalj missfärgning. För fanerinstallation fräses tänderna från 0,3 till 1 mm. Detta är nödvändigt därför att tandvävnaderna måste sitta åt i plattan tätt. Således är tanden skyddad av plattan, vilket eliminerar ingreppet av även de minsta partiklarna av mat i klyftan mellan tanden och faner.

Tandvård faner installerade på Renaissance Dental kommer inte att bryta genom åren och kommer inte att ändra färg, och med god hygien kommer att tjäna i många år.


Ring oss idag om du fortfarande har några frågor: 08 650 10 60, eller boka en rådgivning online. 

Vi väntar alltid på dig på adressen: Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna