TANDBLEKNING - Solna

Du bör undersöka eller ha undersökt och putsat dina tänder av en
tandläkare/tandhygienist inte alltför långt innan tandblekning.

En annan anledning att ha marginaler, dvs 48 timmar efter en tandblekning är att den enda kända biverkningen är ilningar i tänderna. Ilningar kan du få av alla på marknaden förekommande tandblekningsmetoder.
De flesta patienter känner ingenting, men de som får ilningar kan känna av dem upp till 24 timmar efteråt. De försvinner dock alltid!
Ha realistiska förväntningar på din tandblekning. Alla tänder reagerar olika mycket på tandblekning.
Bra att veta är också att resultatet av en tandblekning alltid avtar med tiden. Hur fort det går är lite olika. Dricker du mycket kaffe eller thé, röker eller snusar du? Då går det tillbaks något fortare till ursprungsfärgen. Generellt bör blekningen hålla några år. Vår erfarenhet är att om man blekt tänderna en gång så vill man gärna behålla den nya färgen. För att göra detta kan man använda sig av valfri tandblekningsmetod.

Tandblekning

I begreppet kosmetisk tandvård ingår flera olika behandlingstyper varav en är blekning. Det finns många olika orsaker till missfärgningar av tänder. Det kan vara genetiska eller medicinska orsaker, det kan vara färgämnen från tobak, föda och dryck liksom naturliga åldersförändringar som innebär att tänderna blir gulare.
Ytliga missfärgningar går oftast att polera bort hos tandläkare/tandhygienist, men har däremot missfärgningarna trängt in i emalj och dentin måste kemikalier användas för att få bort dem.
Missfärgade tänder bleks idag med hjälp av väteperoxidhaltiga material i olika koncentrationer.
Vi erbjuder hemblekning. För er som vill bleka tänderna själva finns möjlighet att bleka med gelskenor. Vi tar avtryck på dina tänder och du får en återbesökstid då vi provar skenorna samt går igenom noggrant med dig hur du skall använda blekningsgelen och sköta dina skenor.
En hemblekning tar naturligtvis mycket längre tid än en stolsblekning, men du kan få ett gott resultat om du har tålamod. Det finns en mängd olika blekningspreparat. Vi går igenom vilka möjligheter som finns och vilket preparat som passar just dig bäst.

tandblekning